Translate

joi, 8 iulie 2010

OMLETA CU ARDEI SI ROSII

3 oua
2 ardei grasi
1 rosie
sare,piper
3 linguri ulei
 Ardeii se taie fasii cat si se prajesc in ulei pana se caramelizeaza putin dupa care se taie rosia tot felii si se caleste cu ardeii doar 1 minut la care se adauga ouale batute putin ,se codimenteaza.Eu cum nu reusesc sa intorc omleta fara sa o rup,o tai in patru si o intorc pe bucati sau o pun intr-o farfurie si o intorc invers in tigaie,depinde cat timp am.

CARTOFI SI MORCOVI NOI COPTI CU MERE

1 kg cartofi
2 morcovi
2 mere
50 ml ulei aromat cu usturoi(punem uleiul intr-o cana in care dam pe razatoare 3 catei de usturoi,amestecam ,lasam cateva minute si stoarcem continutul)
sare,piper,busuioc uscat
 Curatam cartofii,morcovii si merele si le feliem cat vrem de groase ,le asezam in tava tapetata cu hartie de copt si le stropim cu ulei,presaram sare,piper,busuioc sau alte codimente dupa gust.Punem tava la cuptor si coacem pana se inmoie  in interior si se rumenesc pe exterior.Se servesc garnitura la fripturi,sosuri,paneuri.