Translate

miercuri, 14 iulie 2010

TORT CU VANILIE VISINE SI COCOS

CUM MAINE 15.07.2010 IMPLINESC FRUMOASA VARSTA DE  40  ANI ,M-AM CADORISIT CU UN TORT PE GUSTUL MEU
Blat:
6 oua
100 gr zahar
100 gr cocos
4 linguri faina
2 linguri ulei
3 linguri apa minerala
1/2 praf de copt
 Galbenusele se freaca spuma cu 50 gr zahar,praful  de copt si uleiul,se adauga nuca de cocos si faina alternand cu apa minerala.La sfarsit se adauga albusele batute spuma cu 50 gr zahar.Se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se coace cca 20-25 minute.Se lasa la racit.
 Crema:
1 plic budinca de vanilie
200 gr unt
Budinca se fierbe cf instructiunilor,cand este rece se amesteca cu untul spumuit.
 300gr visine fara samburi
Pentru ornat:
500 ml frisca
 Blatul racit se taie in doua,se insiropeaza cu zeama de la visine indulcita,se toarna 1/2 din crema peste o parte din blat peste care asezam visinele si cealalta 1/2 de crema,asezam si celalat blat peste crema si dam la rece pentru 1 h.
 Intre timp batem frisca cu care ornam tortul dupa imaginatie.
 Se da la rece cateva ore.

AM FOST DIN NOU PREMIATA,PREMIU DE LA DOINITZA

Multumesc Doinitza din suflet,al dau mai departe tuturor celor care imi trec pragul bucatariei.