Translate

vineri, 23 iulie 2010

TORT CU CIOCOLATA,CARAMEL SI FRISCA

Maine dragul si iubitul meu sot implineste 44 de ani,ai urez zile multe sanatoase si fericite (care le are alaturi de mine)LA MULTI ANI  IUBITULE!!! ,asa ca i-am facut un tort .
Blat:
6  galbenusuri de ou se freaca cu 6 linguri de zahar,50 ml ulei,1 praf de copt,3 linguri cacao,1 plic praf de budinca de ciocolata,4 linguri lapte,4 linguri faina si la sfarsit se adauga 6 albusuri batute spuma tare.Se toarna compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si se coace cca 20 minute(sau testu cu scobitoarea).Se lasa la racit.
Crema 1:
 100ml frisca lichida se pune la fiert,cand da in clocot se ia de pe foc si se adauga 50 gr unt si 180 gr ciocolata cu alune rupta bucatele,se amesteca energic pana la omogenizare,apoi se lasa la rece.
Crema 2:
Se amesteca un praf de budinca cu gust caramel cu 100 gr zahar,2 linguri amidon,1 esenta de vanilie si 400 ml lapte si se pune la fiert pana devine un sos care se lasa la racit.Sosul rece se amesteca cu 200 gr unt frecat spuma.
Decorare:
400 ml frisca care se bate si se aromeaza cu vanilie.
Asamblare:
Blatul se taie in trei parti care se insiropeaza cu cafea fiarta si indulcita,pe doua din blaturi se pune crema 1 si se da la frigider sa se raceasaca putin,apoi se pune si crema 2  peste fiecare din cele doua blaturi si se suprapun ,deasupra se pune cel de-al treilea blat peste care se roneaza cu frisca dupa plac si imaginatie.