Translate

marți, 27 iulie 2010

PLACINTE CU BRANZA ,PRUNE,PIERSISCI

Aluat:
500 gr faina
100 gr zahar
200 ml lapte
100 gr unt topit
25 gr drojdie proaspata
2 oua
un praf de sare
Din laptele caldut+drojdie+2 linguri zahar+2 linguri faina facem maia care se lasa la dospit 20 minute.
Separat frecam untul topit cu ouale si sarea.
Intr-un castron cernem faina apoi facem o fantana in mijloc in care turnam cele doua amestecuri si framantam ca pentru cozonac.Aluatul se lasa la cald pana isi dubleaza volumul.
Umplutura:
500 gr banza de vaci dulce amestecate cu zahar,vanilie si un ou pana devine o crema.
3 piersici curatate de coaja si feliate
6 prune decojite si feliate
 Aluatul se imparte in doua,iar fiecare parte se intinde in foaie ,iar pe mujlocul foii se intinde crema de branza peste care se aseaza fructele,impaturam o margine de foaie peste umplutura,iar cealalta margine o taiem fasii iar fiecare fasie o trecem peste placinta (intindem de fiecare fasie incat sa putem ajunge cu ea sa o introducem sub placinta pentru a nu se ridica la copt).Asezam fiecare placinta in tava tapetata cu hartie de copt,ungem cu ou si presaram zahar apoi mai lasam aluatul 30 minute la cald.Se coace pana se rumeneste.
 Sectiunea cu prune.
 Sectiunea cu piersici.