Translate

vineri, 27 august 2010

PRAJITURA CU ALUAT RAZALIT,MAC SI VISINE

Aluat :
500 gr faina
3 galbenuse
200 gr untura de porc
4 linguri zahar
1/2 lingurita bicarbonat
2-3 linguri smantana
Se face aluatul si se da la rece 30 minute,apoi luam un sfert din el si-l punem inapoi la rece,restul se intinde o foaie pe care o punem in tava si o dam din nou la rece pana facem umplutura.
Umplutura de mac:
150 gr mac macinat
100 ge zahar
3 albuse
2 linguri faina
2 linguri lapte
1 fiola esenta de rom
500 gr visine fara samburi
Albusele se bat spuma cu zaharul,adaugam macul,romul,faina si laptele,asezam crema obtinuta peste aluatul din tava,nivelam si presaram visinele peste care dam pe razatoarea mare restul de aluat,dam tava la cuptor si coacem pana trece testul scobitorii cca 25-30 minute.Se lasa la racit si se pudreaza cu zahar macinat.


COZONAC CU RAHAT SI MAC

300 ml lapte(eu am pus 150 ml lapte+150 ml apa minerala)
500 gr faina
20 gr drojdie proaspata
150 ml ulei
150 gr zahar
2 oua
un praf de sare
4 linguri cacao
Umplutura:
150 gr mac macinat
6 linguri zahar
2 albuse batute spuma
1 fiola esenta de lamaie
Se amesteca toate ingredientele pana la omogenizare.
Sirop:
5 linguri zahar amestecate cu 150 ml apa se incalzestte .
Drojdia+2 linguri zahar+3 linguri faina si laptele caldut se lasa la dospit 20 minute
Ouale+uleiul+sarea+restul de zahar omogenizam bine si dupa cele 20 minute adaugam si compozitia cu drojdie,omogenizam si impartim compozitia in doua,una ramane alba si in cealalta adaugam cacao,in fiecare adaugam faina cernuta(trebuie sa iasa un aluat mai moale,dar care sa se poata intinde,daca mai trebuie faina mai adaugati),aluaturile se lasa la odihnit cca30-40 minute dupa care impartim fiecare in doua,intindem fiecare in foaie punem pe cele maro rahat maruntit si pe cele albe mac ,rulam fiecare foaie si rasucim una maro cu una alba,asezam in tava tapetata cu hartie de copt si lasam la cald pana isi dubleaza volumul apoi dam la copt pana trece testul scobitorii.Cald se toarna siropul si se presara cocos.