Translate

sâmbătă, 28 august 2010

DOVLECEL UMPLUT

1 dovlecel
300 gr umplutura ca  de sarmale(carne,ceapa,orez,codimente)
3 linguri pasta de rosii
2 linguri faina
2 linguri ulei
sare,piper
Dovlecelul se taie in bucati mai inalte care se scobesc in mijloc(dar sa nu facem gaura,avem grija sa ramana la baza nescobit)care se umple cu umplutura de carne,se pune capac din scobitura,sa aseaza intr-o cratita stropita cu ulei,se acopera cu apa,adaugam pasta de rosii (avem grija sa ramana in picioare )si punem la firt la foc mic pana este fiarta umplutura(mai adaugam apa daca scade prea tare),scoatem bucatile de dovleac pe o farfurie si din zeama ramasa facem un sos : omogenizam faina cu putina apa,codimentam si turnam peste zeama care o mai mai punem sa clocoteasca cateva minute amestecand continuu,mai potrivim  de codimente si punem inapoi dovleceii in sos si servim.