Translate

marți, 7 septembrie 2010

MELCI CU CIOCOLATA

500 gr aluat de cozonac care l-am intins  o foaie si am uns-o bine cu un strat generos de ciocolata (de la borcan),am rulat foaia ,am asezat-o in tava tapetata cu hartie de copt,le-am lasat sa mai creasca pana isi dubleaza volumul,se ung cu ou si  se coc pana se rumenesc.Calde se ung cu miere,su sirop de zahar(in cazul meu sirop de zahar).Se lasa la racit.

BRIOSE CU CAPSUNI


2 oua
150 gr zahar
100 gr unt moale
300 gr faina
4 linguri suc de capsuni
1 budinca de capsuni
1 praf de copt
Se amesteca untul cu zaharul pana devine spuma apoi punem pe rand ouale amestecand energic dupa fiecare,adaugam praful de budinca,praful de copt,sucul de capsuni si la sfarsit faina cernuta.Punem cu lingura crema obtinuta in formele de briose ,asezam capsuni deasupra(eu am avut capsuni din compot) si dam la copt pana trece testul scobitorii,se pudreaza cu zahar pudra  si se servesc reci.