Translate

vineri, 22 octombrie 2010

BRIOSE CU LEGUME SI SUNCA

ALUAT:
500 gr faina
250 ml lapte
20 gr drojdie proaspata
2 lingurite zahar
150 gr untura de porc
1 varf cutit sare
2 linguri smantana
1 ou
UMPLUTURA:
2 oua fierte tari,+100 gr sunca de pui +100 gr gogosar murat+100 gr mazare fiarta,toate taiate cubulele(mai putin mazarea),codimentam cu sare ,piper si adaugam 2 lingurite amidon.
Din laptele caldut+zahar si drojdie facem maiaua care se lasa la crescut 20 minute.Separat cernem faina,amestecam cu sare punem untura si maiaua si framantam bine.Aluatul se lasa la crescut 1 h,dupa care se formeaza cocoloase potrivit de mari(cat vrem sa iasa briosa de mare)pe care le intindem individual in foaie de grosimea degetului pe care asezam umplutura si rulam ,apoi rasucim si asezam in forma de briose unse cu putin ulei.Mai lasam briosele la crescut pana isi dubleaza volumul ,le ungem cu  1 ou batut cu 4 linguri smantana(puneti din abundenta din amestecul de ou pe briose)si coacem cca 20 minute .Se laas la racit apoi se scot din forme.



BRIOSE CU CREMVUSTI SI VINETE

2 cremvusti taiati rondele,1 vanata coapta si putin tocata .

Separat  frecam 3 galbenuse cu 100 ml ulei,1 praf de copt,1 lingura vegeta si putin piper,adaugam 50 ml apa minerala ,300 gr faina cernuta ,adaugam cremvusti si vanata apoi albusela batute spuma.Punem compozitiz in formele pentru briose unse cu putin ulei si coacem 20-22 minute la foc potrivit.Se pot servi reci sau calde cu diferite sosuri sau asa simple .

BRIOSE CU LAMAIE SI MAC

Aluat:250 gr faina
200 gr zahar
150 gr lapte batut
200 gr unt
2 lamai
1 praf de copt
3 oua
3 linguri seminte de mac
Amestecam ouale cu iaurtul si incet turnam untul topit si racorit,sucul  si coaja razalita de la lamai,apoi adaugam ingredientele uscate si omogenizam bine.Punem cu lingura compozitia in forme unde asezam si cate o hartie decorativa pentru briose si coacem 20-25 minute.



Crema:200 gr unt se freaca cu 300 gr zahar pudra si sucul de la 1 lamaie.Asezam crema pe briosele racite.

CORNULETE FRAGEDE CU DULCEATA DE PORTOCALE

3 cani faina cernuta
1 cana untura de porc
3 linguri smantana
2 galbenusuri
6 linguri zahar pudra
un praf de sare
Omogenizam toate ingredientele cat sa iasa un aluat care se poate intinde(daca mai trebuie mai adaugati putina faina)

Se dau forma de cornulete si se umplu cu dulceata(rahat,nuca,mac,stafide,fructe),in cazul meu cu dulceata de portocale.Se aseaza in tava pe hartie de copt si se coc 15 minute,calde se dau prin zahar pudra vanilat.