Translate

luni, 1 noiembrie 2010

CONOPIDA LA CUPTOR




1 conopida de 1,5 kg ,se rupe buchetele si se opareste in apa cu sare pana se inmoaie,apoi o punem intr-o strecuratoare si o lasam pana se raceste(rece nu riscam sa se sfarame-se lucreaza mai usor).Intre timp pregatim un sos din:4 linguri faina,3 linguri smantana,2 linguri ulei,700 ml supa de pui,sare,piper,2 foi dafin,2 linguri boabe de mustar conservate,se fierbe pana devine cremos.Luam un vas rezistent la cuptor ,pe care al ungem cu unt,tapetam cu pesmet,asezam buchetelele de conopida,peste care turnam sosul si dam la cuptor pana prinde o crusta deasupra,peste crusta turman 3 oua batute cu 5 linguri smantana si 100 gr cascaval dat pe razatoarea mare,peste oua presaram pesmet din abundenta,introducem vasul din nou la cuptou pana se rumeneste deasupra.Se serveste asa cum este,sau garnitura.