Translate

marți, 2 noiembrie 2010

RULADE CU DOVLEAC

Cum cele cu mere s-au topit repede,si au fost super bune,am refacut reteta dar cu dovleac,sunt la fel de bune,si sigur se vor evapora repede.


Reteta este aceasi ca la ruladele cu mere.

BRIOSE CU VISINE


2 oua ,se separa,iar albusele se bat spuma,galbenusele se freaca spuma cu 150 gr zahar,100 ml ulei,1 praf de copt,8 linguri de lapte,200 gr faina cernuta,la sfarsit adaugam albusele spuma,Punem cu lingura compozitie in formele de briose,asezam deasupra visine(eu am pus din congelator).Se dau la cuptor pana trec proba cu scobitoarea.reci se pudreaza cu zahar.

CARTOFI INABUSITI


6 cartofi medii,se curata de coaja,se taie cubulete,se pun intr-o cratita impreuna cu 4 linguri ulei de masline,1 lingurita vegeta,2 catei de usturoi tocati marunt,acoperim cu apa si lasam sa fiarba pana se leaga,cand incep sa dea in clocot mestecam tot timpul in ei pentru a nu se prinde de fundul cratitei.se servesc ca si garnitura.

SALATA DE CONOPIDA



1 capatana conopida se fierbe in apa cu sare,se scurge de apa(eu o storc si in maini ,sa nu mai aibe nici un pic de apa,asa iasa mai cremoasa nu apoasa),apoi  paseaza in robot impreuna cu 4 catei de usturoi,codimentam cu sare si piper,lasam sa se raceasca si adaugam maioneza si 2-3 linguri smantana.