Translate

luni, 22 noiembrie 2010

GALUSTE CU TON SI SOS PICANT

Galuste:
500 gr piure de cartofi
1 ou
3 linguri faina
2 linguri pesmet(preslu)
2 lingurite marar tocat(proaspat sau din congelator)
1/2 lingurita piper
putina vegeta
Umplutura:
1 conserva de ton intreg scursa de ulei
Sos:
5-6 catei de usturoi dati pe razatoare
2 lingurite mustar cu boabe
1/2 lingurita piper
1/2 lingurita boia
1/2 lingurita vegeta
1 lingura zahar
1 ardei iute tocat
1 foaie de dafin
1 lingurita busuioc uscat
1 cana suc de rosii concentrat
1/2 cana apa
Intr-un vas temorezistent preparam sosul prin amestecarea ingredientelor .


Pentru galusti omogenizam compozitia din ingredientele scrise mai sus ,udam mainile,iar cu o lingura punem compozitie in podul palmei ,la mijloc o lingurita din ton(o bucata) si dam forma de bilute (udam mainile dupa fiecare biluta),asezam bilutele in sos ,presaram putin preslu deasupra lor si dam la cuptor 20-25 minute.Se pot servi calde sau reci.

PRAJITURA TURNATA CU MERE

100 gr zahar
130 ml apa minerala(sifon)
100 ml ulei
200 gr faina
1 praf de copt
3 oua
Se amesteca  toate ingredientele si se toarna 1/2 din cantitate in tava  tapetata cu hartie de copt si coacem 12-15 minute la foc potrivit,apoi scoatem tava din cuptor asezam merele  uniform peste blat si turnam restul  compozitiei peste mere si mai coacem 20-25 minute.Se lasa la racit apoi se pudreaza si se feliaza.


PREMII DE LA LIANA SI JANET


mULTUMESC DIN SUFLET!!!!VA PUP