Translate

vineri, 26 noiembrie 2010

PRAJITURA CU VISINE,NUCA SI CREMA DE CIOCOLATA

BLAT:
5 galbenusuri
150 gr zahar
150 gr faina
1 praf de copt
1 foaie napolitana mare
10 linguri apa fiarta
1 cana nuci taiate si prajite
1 cana visine scurse bine
Galbenusurile se mixeaza cu zaharul,se adauga apa fiarta ,faina si praful de copt,punem nucile si omogenizam cu grija,asezam foaia de napolitana in tava,turnam compozitia,intindem peste tot si presaram visinele,dam tava la cuptor 15-20 minute la foc potrivit.Lasam sa se raceasca.
CREMA:
3 oua,150 gr zahar, 4 linguri cacao batute pe abur pana se ingroasa,se lasa la racit.
150 gr unt mixat apoi amestecat cu ouale racite .


Blatul se taie in doua(pe verticala) ,punem 1/2 din crema pe o bucata ,asezam cealalta bucata ,ornam cu crema si presaram fulgi de cocos.