Translate

sâmbătă, 4 decembrie 2010

PRAJITURA CU COCOS SI CONIAC

Aceasta prajitura o dedic tuturor celor care imi apreciaza munca aici(virtual)in dar de Mos Nicolae!!!!
Blat:
5 oua
200 gr zahar


 4 linguri ulei
200 gr faina
1 praf de copt
100 gr nuca cocos
Ouale se mixeaza cu zaharul pana isi dubleaza volumul,se adauga uleiul,mixam,se adauga nuca decocos,faina si praful de copt,omogenizam cu o spatula si turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si coacem 25-30 minute la foc potrivit.
Crema:
3 oua
200 gr zahar
200 gr unt
1 esenta coniac
Ouale cu zaharul se fierb pe baie de abur pana se ingroasa ,se lasa la racit.Mixam untul spuma si amestecam cu crema de oua racita,adaugam coniacul si omogenizam.
Sirop:
1/2 cana apa calduta
3-4 linguri zahar
cateva piacturi de coniac
Se amesteca toate pana se topeste zaharul.
Blatul se taie in doau,se insiropeaza fiecare foaie,asezam pe una din foi 1/2 din crema,acoperim cu cealalta foaie insiropata,punem cealalta 1/2 de crema si presaram din abundenta cocos.