Translate

vineri, 10 decembrie 2010

TORT EMA

Tortul l-am facut pentru nepotica mea Maria Emanuela care implineste 12 ani.La multi ani! !!!!!
Blat de cacao
6 oua
200 gr zahar
200 gr faina
1 praf de copt
3 linguri ulei
3 linguri cacao
Se mixeaza ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul,adaugam uleiul,mixam apoi ingredientele uscate cernute amestecand cu grija.
Compozitia se imparte in doua si se coc doua foi pe dosul tavii cca 15 minute fiecare la foc potrivit.
Blat de cocos:
4 oua
4 linguri faina
4 linguri zahar
1/2 praf de copt
2 linguri ulei
100 gr nuca de cocos
Galbenusele se mixeaza cu zaharul pana se dubleaza in volum,adaugam uleiul,faina cu praful de copt,la sfarsit nuca de cocos si albusele batute spuma tare,turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si coacem 20-25 minute la foc potrivit.
Crema de vanilie:
5 galbenuse
13 linguri zahar
10 linguri frisca lichida
200 grciocolata alba
2 fiole esenta de vanilie
300 gr unt
Galbenusele se mixeaza cu zaharul ,adaugam frisca  lichida si punem castronul in baie de abur pana se ingroasa,luam de pe abur si adaugam ciocolata taiata bucati,omogenizam bine,adaugam esenta de vanilie  si lasam sa se raceasca.Crema de oua rece se amesteca cu untul batut spuma.
Crema de visine:
300 gr visine fara samburi(din congelator in cazul meu,dar se pot folosi si din compot)
6 linguri dulceata de visine
1 litru suc de visine neacidulat
100 gr zahar
1 budinca de vanilie
1 plic gelatina
Glazura:
200 gr ciocolata cu lapte
150 ml frisca lichida
50 gr unt
Toate ingredientele se topesc in baie de abur pana la omogenizare.
Petru ornat:
500 ml frisca care se bate spuma cu 2-3 linguri zahar pudra.
Visinele impreuna cu dulceata ,zaharul si sucul se pun la fiert cca 15-20 minute,apoi adaugam praful de budinca  impreuna cu gelatina dizolvate  in putin suc,lasam sa fiarba amestecand continuu pana se ingroasa ca un sos.Lasam sa se racoreasca putin inainte de a-l pune pe foaia de blat.
Asezam o foaie de blat cu cacao pe un platou,turnam crema de visine,asezam blatul de cocos,intindem crema de vanilie si asezam cel de-al doilea blat de cacao,deasupra punem glazura,lateralele se orneaza cu frisca ,iar deasupra decoram dupa imaginatie.