Translate

miercuri, 15 decembrie 2010

FURSECURI CU DULCEATA DE VISINE

200 gr faina
1/2 praf de copt
100 gr zahar pudra
100 gr unt(la temperatura camerei)
1 galbenus de ou
2 plicuri zahar vanilat
coaja de lamaie rasa
Umplutura:
Dulceata de visine
Decor:



Zahar pudra
Untul se mixeaza cu zaharul,se adauga galbenusul,se omogenizeaza,zaharul avnilat,coaja de lamaie,faina si praful de copt cernute,omogenizam bine si lasam la rece 20 minute,intindem aluatul in foaie subtire,taiem cercuri,punem 1/2 de lingurita dulceata de visine impaturam in doua(ca la coltunasi),asezam in tava tapetata cu hartie de copt,coacem 15-20 minute la fac potrivit,fierbinti le dam prin zahar pudra(neaparat fierbinti altfel nu se mai lipeste zaharul de ele).Se pot da si alte forme,dupa imaginatie.

DULCEATA DE VISINE

5 gk visine fara samburi
3 kg zahar
zeama de la o lamaie
Visinele cu zahar se lasa cateva ore sa fie acoperite fructele de suc,se pune zeama de lamaie ,apoi se fierbe pana sucul este este gros ca mierea,se toarna in borcane curate,se pune capacul si se lasa la racit in paturi.