Translate

vineri, 24 decembrie 2010

BRIOSE APERITIV


12 buc:
2 oua
2 albuse
50 gr faina
150 gr amidon
3-4 linguri lapte
70 ml ulei
vegeta,piper,boia de ardei iute
masline feliate
12 buchetele de conopida fiarta si lasata la scurs
gogosari murati taiati cubulete
Se amesteca toate ingredientele ,se aseaza cate un buchetel de conopida in forma de briosa peste care se pune cu polonicul sau cu lingura compozitie cu oua(eu am pus cu lingura,cate 2 linguri in fiecare forma),se dau la cuptor si se coc 15-20 minute la foc potrivit.



CHIFTELUTE UMPLUTE

500 gr carne tocata
2 felii de paine inmuiate in lapte si stoarse
sare,piper,boia
1 ou
3 catei de usturoi
200 gr cascaval
5 oua de prepelita
Susan pentru tavalit chiftelutele
ulei pentru prajit

Carnea se amesteca cu painea,se codimenteaza,se adauga usturoiul tocat,oul,se omogenizeaza bine,apoi cu palmele ude rupem putin din compozitie aplatizam putin si punem cascavalul sau oul la mijloc si cu podul palmei formam mingiute care se dau prin susan si se prajesc in ulei incins.

COLACI


500 gr aluat de paine framantat cu unt si ou.

RULADA DE PORC UMPLUTA CU CARNE PENTRU CARNAT

6 buc cotlet de porc care se bate ca pentru snitele,se codimenteaza cu sare si piper,se aseaza feliile una langa alta se pune carnea de carnat(eu am oprit cand am facut carnat,dar se poate cumpara carnati proaspeti si goli din mat) in mijloc gogosari murati se ruleaza cat mai strans (legati ruloul cu ata,altfel patiti ca mine cu gaura la mijloc),ruloul se aseaza in tava,se pune 1/2 pahar apa si se da la cuptor 25-30 minute.

RULADA CU MAC

Blat:
4 oua(de preferat sa fie albe,daca folosim de casa,renuntam la galbenusuri)
4 linguri faina
2 linguri seminte mac
50 ml ulei
sare
Galbenusurile se freaca cu sare si ulei,se adauga faina si macul,iar la sfarsit albusele spuma.Compozitia se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si coacem 10-12 minute,apoi fierbinte se ruleaza in prosop ud.
Umplutura:
100 gr urda
150 gr cascaval
3 linguri smantana
100 gr sunca presata(feliata subtire)
6 oua de prepelita

Se rade cascavalul pe razatoarea mica,se zdrobeste urda,apoi se amesteca cu smantana se codimenteaza cu sare si piper si se intinde 1/2 din compozitie  pe foaia desfacuta din prosop,peste punem fellile de sunca,cealalta 1/2 de branza si la mijloc ouale,rulam cat mai strans,dam la rece cateva ore apoi feliem.

RULADA CU BULION

3 galbenusuri
2 linguri amidon
4 linguri faina
1 lingurita boia de ardei
4 linguri pasta de rosii
70 ml ulei
Se amesteca ingredientele in ordinea scrisa,apoi se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se coace 10-15 minute la foc potrivit,calda se ruleaza in prosop ud.
Umplutura:
150 gr pateu
1 cutie branza topita cu ardei
masline

Se desface rulada cu grija,se intinde pateul,branza(la temperatura camerei sa se poata intinde)se presara maslinele fara samburi si se ruleaza cat mai strans.Se da la rece.

BILUTE CU NUCI SI VISINE


200 gr nuci prajite si macinate
100 gr biscuiti macinati
100 gr zahar
2 kinguri cacao
1 esenta de rom
Toate ingredientele se amesteca si se omogenizeaza cu sirop din compot(in cazul meu de piersici),se fac bilute in mijloc cu visine fara samburi care se tavalesc prin nuca macinata putin mai mare(eu am macint-o in robot,nu cu masina).