Translate

luni, 27 decembrie 2010

MASA DE CRACIUN 2010

Aperitive:
RULADA CU MAC
RULADA CU BULION
CHIFTELUTE CU OUA SI CASCAVAL
RULADA CU CARNE DE CARNAT
SALATA DE VINETE
BRIOSE  APERITIV
TOBA
CALDABOS
BRANZA TELEMEA
CASCAVAL
GOGOSARI MURATI
CASTRAVETI MURATI
Saratele:
SARATELE CU BRANZA SI MARAR
SARATELE FRAGEDE
Am mai servit:
CIORBA DE LEGUME CU CARNE DE PORC
SARMALUTE CU SMANTANA


COLACI


FRIPTURA DE PORC IMPLETITA CU CARNATI
COMPOT DE PRUNE(MIE IMI PLACE SA-L MANANC CU FRIPTURA SI CARNATI)
MORCOVI SI CARTOFI COPTI CU USTUROI
HREAN CU SMANTANA
Prajituri:
PRAJITURA ALBA CU VISINE

RAFAELLO
PRAJITURA CU NUCA SI ROM

COZONAC
FURSECURI

FRIPTURA DE PORC IMPLETITA CU CARNATI




1 bucata carne de porc(cca 1.5-2 kg)
2 bucati carnati
Carnea se feliaza pe lung in trei bucati,fara a se taia complet la unul din capete,se impleteste in trei apoi se strecoara cu grija carnatul prin impletitura(daca reusiti sa impletiti in 5 este super,eu nu am reusit fiind ca mi-a tot alunecat),se codimenteza cu sare,piper boia,rozmarin, bucati de usturoi infipte in carne,se aseaza in tava ,se adauga o cana de apa si se da la cuptor 1h la foc potrivit,stropind-o din cand in cand cu zeama din tava.Eu am servit-o cu bulgari de cartofi piure ,cartofi si morcovi copti cu usturoi si hrean cu smantana.

Inspiratia a fost "Cireasa de pe tort",o pregatise Monica Barladeanu pentru invitatii sai.

CARTOFI SI MORCOVI COPTI CU USTUROI

cartofi
morcovi
3-4 catei de usturoi
3-4 linguri ulei
100 gr supa de legume
cartofii si morcovii curatati se pun la fiert,se lasa sa fiarba pana sunt fierti de jumatate,apoi se scot din apa,cartofii se feliaza ca un acordeon,se impaneaza cu felii de usturoi,morcovii se taie in sferturi,le asezam in tava unsa cu ulei,taiem restul de usturoi,al presaram deasupra,stropim cu ulei,punem supa de legume,codimentam cu vegeta,piper,boia de ardei iute,rozmarin si dam la cuptor pana se rumenesc.