Skip to main content

BEZELE CU VISINE SI VANILIE

Pt bezele
4 albuse
200 gr zahar tos
50 gr amidon
esenta de visine
Crema:
1 plic sarlota de vanilie
250 ml frisca lichida
Visine
Albusele se bat spuma tare cu zahar,adaugam amidonul si esenta,punem compozitiz in spritul de ornat torturi si facem bezele (mai plate)in tava tapetata cu hartie de copt si le coacem 50-60 minute cu usa cuptorului intredeschisa.Se lasa la racit




Frisca se omogenizeaza cu praful de sarlota si se mixeaza pana devine spuna.Se pune in spritul de tort,se spriteaza pe 1/2 din bezele,se acopera cu alta bezea,facem un mot deasupra si punem o visina in varf.
Pe vremea copilariei bunica le facea cu nuca si le lipea cu crema de cacao iar marginile le tavalea prin nuca pisata si se numeau buturugi,am sa le fac si eu,,,cand am chef sa macin nuca.Did you find this page useful? you can bookmark this page to your timeline for reference later! Thanks