Translate

duminică, 30 ianuarie 2011

CHEC CU MENTA SI MAC

7albusuri de ou
3 oua intregi
200 gr unt
180 gr faina
1 plic budinca de vanilie
10 linguri zahar pudra
10 linguri zahar tos
1 praf de copt
3 linguri cacao
2 linguri seminte de mac
100 ml sirop de menta
Albusele (7+3) se bat spuma tare cu cele 10 linguri de zahar tos.
Untul se freaca spuma cu 10 linguri zahar pudra,adaugam galbenusele pe rand,pe urma punem faina,praful de copt si praful de budinca(cernute),omogenizam bine si adaugam spuma de albuse,amestecam cu grija si impartim compozitia in doua,in una punem  2 linguri cacao si menta si in cealalta semintele de mac.Turnam compozitia cu mac in forma bine unsa si infainata,peste care pudram bine cu  cacaoa ramasa(asta pentru a nu se imbina culorile)  si cu lingura punem  comopzitia cu cacao si menta.Dam tava la copt 40-50 minute la foc potrivit.Rece se scoate din forma si se pudreaza cu zahar.









Din cauza ca mi-a crescut peste tava si nu am putut sa-l scot decat taind capacul pe care l-am lipit inapoi cu 3 linguri nutella.

8 comentarii:

  1. Wow..ce frumos arata Mirela!
    Iau si eu o feliuta...si cu
    siguranta il voi facea duminica
    viitoare.
    O dupa amiaza frumoasa!
    Te pup...

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce minunatie de chec...cu siguranta un deliciu!
    O zi minunata!pup!

    RăspundețiȘtergere
  3. Elena,te rog sa te servesti,sa-mi dai de stire daca vei fi incantata,,,,ca eu sunt tare incantata de cum mi-a iesit,,,,,Te pup!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Violette,este,,,,,sau cel putin eu sunt tare incantata de cat de bun mi-a iesit,,,Pupp!!

    RăspundețiȘtergere
  5. ce ti-o crescut si ce pufos arata,vin si io la o felie,nu fi zgarcita :-)))))))

    RăspundețiȘtergere
  6. Doinitza,inca mai am,te astept cu mare drag,,,,,puppp!!!

    RăspundețiȘtergere