Skip to main content

FASOLE VERDE LA CUPTOR

1/2 kg fasole cerde congelata
1 ceapa
3 linguri ulei
sare,piper,cimbru,boia iute
4 catei de usturoi
Sosul :
100 gr smanatana
100 ml lapte
4 linguri faina
sare
mustar cu boabe
1 foaie dafin
Decor:
100 gr cascaval
1 felie gogosar murat
3 linguri ulei pentru uns tava si 3 linguri preslu pentru tapetat tava
Ceapa se caleste putin in ulei,se adauga fasolea,se acopera cu apa si se lasa la fiert pana scade tot lichidul,la sfarsit codimentam cu sare,piper,boia iute si cimbru.Lasam sa se racoreasca.
Pentru sos omogenizam faian cu smantana,adaugam laptele,sarea,mustarul si foaia de dafin,fierbem pana devine gros ca un sos.







Se unge cu ulei un vas de yena,se tapeteaza cu preslu,asezam fasolea in strat ,feliem peste usturoiul,turnam sosul,radem cascavalul peste sos si pentru decor asezam cateva felii de gogosar murat.Se da la cuptor pana prinde o usoara crusta deasupra.Did you find this page useful? you can bookmark this page to your timeline for reference later! Thanks