Translate

duminică, 16 ianuarie 2011

PLACINTA CU OUA SI CARNATI

Aluat:
300 gr faina
20 gr drojdie proaspata
1 lingurita zahar
1 lingurita sare
250 ml lapte caldut
1 lingura untura(sau 2 de unt)
3 galbenusuri
100 ml lapte sau apa minerala
2 linguri  marar tocat
Se amesteca toate si se lasa la dospit 30 -40 minute.Aluatul este curgator
Umplutura:
3 oua fierte tari
200 gr carnat afumat
2 castraveti murati
100 gr cascavav ras
100 gr telemea sarata
3-4 linguri mustar cu boabe
Un vas de yena(sau orice tava)se unge cu ulei,se aseaza pe fund hartie de copt pe care o ungem cu ulei,asezam ouale taiate in jumatate cu galbenusul in jos,penem carnatul feliat,castravetii rondele,telemeaua felii subtiri,presaram cascavalul,punem cateva cuiburi de mustar cu boabe si turnam aluatul,uniformizam si coacem 30-40 minute la foc potrivit.Lasam sa se raceasca complet apoi o rasturnam pe un platou.Se poate servi cu orice fel de sos,sau asa cum este,calda sau rece.
Ideea am luat-o din Click pentru femei,doar ca eu am imbunatatit-o substantial,in revista este doar cu oua,carnati si afumatura.








12 comentarii:

  1. Furnicuto mai poti?:))
    Duminica placuita iti doresc/

    RăspundețiȘtergere
  2. Maria,este foarte buna si consistenta.O duminica placuta!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Bianca,am atatea idei de retete,ca nu apuc sa le fac precum imi vin,mai pot ca-mi place sa-mi pun in aplicare ideile.Duminica placuta si tie,te pup!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. O reteta care i-ar place sotului meu. Cred ca-i consistenta, o s-o incerc si eu. Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  5. Asta da cina! Vin la tine, ma primesti?

    RăspundețiȘtergere
  6. Sara,sa-mi dai de stire,,,Te pup!!

    RăspundețiȘtergere
  7. asa ceva asi manca NON STOP :)) delicioasa !!!

    RăspundețiȘtergere
  8. Sa io Claudia,doara-i plasinta dan Banat.ce tuc draga!!!!

    RăspundețiȘtergere