Translate

vineri, 28 ianuarie 2011

PRAJITURA RUMBA








Foi:
100 gr untura
100 gr zahar pudra
200 gr faina
5 galbenuse
5+1 linguri smantana lichida
vanilie,2 linguri cacao
Se amesteca untura cu zaharul,apoi adaugam galbenusele si la sfarsit faina cernuta,iasa un aluat care nu este nici tare,dar nici curgator(putin mai taricel,dar cat sa se poata intinde cu cutitul pe foaia de copt).Compozitia se imparte in trei,in doau adaugam vanilie,iar in a treia cacao+a sasea lingura de lapte.Se intind foi pe dosul tavii uns si infainat,sau direct pe hartie de copt.Eu am facut o foaie mare pe care calda am taiat-o in doua,si cea maro am facut-o la dimensiunea uneia albe.se coc la foc potrivit 12-15 minute.
Crema:
200 gr nuca prajita si macinata
100 gr zahar pudra
esenta de rom
50 ml lapte fierbinte
Se amesteca toate pana se omogenizeaza,apoi se intind intre foi cu cea de cacao la mijloc.
Glazura:
100 gr ciocolata
50 gr unt
3 linguri lapte
Se topesc in microunde si se amesteca pana se omogenizeaza,calda se intinde peste prajitura.
Decor:
50 gr nuca prajita si taiata
Se presara peste glazura inca moale.
Daca doriti o prajitura mai mare,dublati cantitatea,eu le fac mai mici.(In caietul de retete al mamei cantitatile sunt duble,pentru tava mare de la aragaz,pentru 2 persoane este prea mult).

21 de comentarii:

  1. Adica asta-i prajitura care se maninca in pasi de dans, rumba-rumba... Arata bine, chiar acum ma infrupt din ea...

    RăspundeţiȘtergere
  2. Daniela,astazi toata ziua am fost in pasi de dans,Puppp!!!

    RăspundeţiȘtergere
  3. Si eu am aceasta reteta!
    Fb arata prajitura! Pupici!

    RăspundeţiȘtergere
  4. Juci,este o reteta care si strabunica mea o are,dar foarte buna,,,,,,Puuuppp!!

    RăspundeţiȘtergere
  5. oooo...ce bine arata,hai ca vin si eu la mancat ma primesti???!te pupik!

    RăspundeţiȘtergere
  6. nu stiu dak ma s pricepe sa dansez rumba.....insa sa pap rumba taaa.....cu siguranta ma pricep!..pupici

    RăspundeţiȘtergere
  7. Am adaugat si eu reteta la mine in caiet,arata super,cred ca este delicioasa,cind o fac o sa te invit sa o gusti.Pupic

    RăspundeţiȘtergere
  8. Salut,

    Am intrat pe blog-ul dvs. si ne-a placut foarte mult - aveti retete culinare delicioase YUM!!! YUM!!!
    Ne-am bucura sa va avem in familia Petitchef

    Am fi incantati daca ati dori sa adaugati blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com astfel incat utilizatorii nostri, cat si noi, sa ne putem bucura de retetele dvs.

    Petitchef este un portal frantuzesc bazat pe retete culinare. Cateva sute de blog-uri sunt deja inscrise si beneficiaza de expunere pe Petitchef.

    Pentru a adauga blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com puteti folosi http://ro.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form sau puteti merge la http://ro.petitchef.com si dati click pe "Adauga blog-ul tau".

    Toate cele bune,

    Vincent
    Petitchef

    RăspundeţiȘtergere
  9. Gabriela,cu cea mai mare placere.Grabeste-te pana mai am,,,,Puppp!!!

    RăspundeţiȘtergere
  10. Me and you,vino si vedem noi ce iasa,pupp!!

    RăspundeţiȘtergere