Translate

sâmbătă, 22 ianuarie 2011

TARTA CU OREZ SI LEGUME

Aluat:
250  gr faina
100 gr unt
1 ou
3-4 linguri lapte
Se omogenizeaza si se tapeteaza o forma rotunda cu foaia  rotunda obtinuta din aluat.
Umplutura de orez
400 gr orez fiert,spalat si strecurat(ca sa ramana bobul intreg)si rece.
150 gr cascaval ras
2 oua
6 linguri smantana
2 catei de usturoi pisati
sare,piper alb
Se amesteca cu grija  toate ingredientele cu o furculita pentru friptura ,sa nu se zdrobeasca orezul.
Umplutura de legume:
150 gr fasole pastai(prefiarta)
100 gr mazare(prefiarta)
2-3 felii gogosar murat taiat cubulete
1 ceapa 
2-3 linguri ulei 
Decor:
1 rosie










3 linguri preslu
Toate se pun in tigaie si se prajesc pana se inmoaie (daca este necesar puneti si putina apa,si lasati as scada tot lichidul,apoi caliti legumele).Lasam la racit.
Asamblare:
Peste aluatul deja asezat in tava punem 1/2 din cantitatea de orez,o intindem egal in toata tava,apoi punem amestecul de legume iar peste cealalta 1/2 de orez,deasupra asezam o rosie taiata bucatele si presaram preslu.Dam la copt 30-35 minute la foc potrivit.Se poate servi ca fel principal,garnitura,sau aperitiv.

12 comentarii:

  1. arata tare bine!nu m-am gandit la asa o tarta!

    RăspundețiȘtergere
  2. multumesc Geta,le mai combinam ca sa nu fie tot mancarurile alea clasice,,,,.

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna am revenit, iti doresc toate cele bune in viata si cat mai multe retete. Anul asta sa fie mai frumos si mai gustos, sanatate multa. Vad multe retete, faine postate cat am lipsit, bravo...

    RăspundețiȘtergere
  4. Un gâteau des plus savoureux.
    J'aime beaucoup.
    Bon dimanche et à très bientôt.

    RăspundețiȘtergere
  5. Surac,multumesc,ma bucur ca ai revenit,sa ne mai inveti cate ceva...

    RăspundețiȘtergere
  6. E ca un tort. Super fain! Bravo!

    RăspundețiȘtergere
  7. Juci,iti multumesc din suflet.Te pup cu mare drag!!!

    RăspundețiȘtergere