Skip to main content

TARTA CU OREZ SI LEGUME

Aluat:
250  gr faina
100 gr unt
1 ou
3-4 linguri lapte
Se omogenizeaza si se tapeteaza o forma rotunda cu foaia  rotunda obtinuta din aluat.
Umplutura de orez
400 gr orez fiert,spalat si strecurat(ca sa ramana bobul intreg)si rece.
150 gr cascaval ras
2 oua
6 linguri smantana
2 catei de usturoi pisati
sare,piper alb
Se amesteca cu grija  toate ingredientele cu o furculita pentru friptura ,sa nu se zdrobeasca orezul.
Umplutura de legume:
150 gr fasole pastai(prefiarta)
100 gr mazare(prefiarta)
2-3 felii gogosar murat taiat cubulete
1 ceapa 
2-3 linguri ulei 
Decor:
1 rosie










3 linguri preslu
Toate se pun in tigaie si se prajesc pana se inmoaie (daca este necesar puneti si putina apa,si lasati as scada tot lichidul,apoi caliti legumele).Lasam la racit.
Asamblare:
Peste aluatul deja asezat in tava punem 1/2 din cantitatea de orez,o intindem egal in toata tava,apoi punem amestecul de legume iar peste cealalta 1/2 de orez,deasupra asezam o rosie taiata bucatele si presaram preslu.Dam la copt 30-35 minute la foc potrivit.Se poate servi ca fel principal,garnitura,sau aperitiv.

Did you find this page useful? you can bookmark this page to your timeline for reference later! Thanks