Skip to main content

TORT CU SPANAC ,OUA SI CARNATI

Aluat:
250 -300gr faina
100 ml lapte
100 gr unt
1 ou
1 lingurita sare
3 linguri smantana
Se amesteca si se da la rece 1 h.
Umplutura:
1 kg spanac fiert,strecurat si tocat
200 gr telemea  de vaca sarata rasa
100 gr cascaval rasa
200 gr salam uscat(eu am avut de casa,sau se poate pune carnat)taiat cubulete
4 linguri smantana
3 oua crude
4 oua fierte
3 catei de usturoi pisat
piper,si daca mai trebuie sare
Se amesteca toate pana la omogenizare.Din cascaval pastram un sfert.
Aluatul se imparte in doua foi ,una mai mare si alta mai mica,cea mare se intinde in tava(rotunda)tapetam pana pe peretii tavii,turnam compozitia cu spanac,deasupra feliem ouale,presaram salamul,radem cascavalul pastrat(doar putin pentru a se lipi mai bine foaia de deasupra) si intindem foaia cea mica,le imbinam pe margini si le rasucim putin.Dam la cuptor si coacem la foc potrivit 40 minute.
Se decoreaza deasupra cu smantana,gogosar si castravete.







Se serveste rece sau calda.

Did you find this page useful? you can bookmark this page to your timeline for reference later! Thanks