Translate

vineri, 4 februarie 2011

BRIOSE CU ZACUSCA SI SALAM USCAT

Aluat:
550-600 gr faina cernuta(eu cern faina de 2-3 ori)
250 ml lapte caldut
100 ml ulei
50 gr untura moale
35 gr drojdie proaspata
2 oua
1 lingurita zahar
1 lingura sare
Umplutura:
1borcan zacusca cu fasole uscata
250 gr salam uscat taiat cubulete
Se amesteca impreuna.
Mai avem nevoie:4 linguri lapte
100 gr cascaval ras
sare de mare
Pentru aluat framantam toate ingredientele si lasam la dospit aluatul 1 h,dupa care se rupe cate o biluta de aluat o intindem in cerc(eu am intins cu mana)punem o lingura din umplutura si adunam marginile la mijloc  formand o bocceluta care o punem in forma de briosa unsa cu ulei,ungem cu lapte deasupra si presaram cascaval ras ,presaram sarea si  mai lasam la dospit 30 minute dupa care coacem pana se auresc(cca 20 minute)la foc potrivit.









6 comentarii:

  1. Doamne cite retete interesante sunt aici.

    RăspundețiȘtergere
  2. Muy lindos los brioses y que sanos ,me encantaron,especial para un aperitivo bien helado porque aquí hace mucho calor,te copio la receta esta muy original,abrazos y cariños.

    RăspundețiȘtergere
  3. Rosita,multumesc din suflet,,pupp!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce reteta minunata.Ce bune trebuie sa fie......mmm.

    RăspundețiȘtergere
  5. Asa este Maria,,,,tareee buneee!!!puppp!!

    RăspundețiȘtergere