Translate

sâmbătă, 19 februarie 2011

CORONITA CU TON

Aluat:
250-300 faina
180 ml lapte caldut
100 gr untura
15 gr drojdie proaspata
4 linguri zahar
un praf de  sare
2 galbenusuri
Se framanta aluatul care se lasa la dospit 35-45 minute.
Umplutura:
1 conserva ton
2 cartofi fierti si zdrobiti
3 linguri smanata
sare,piper,marar
Pt decor:
1 ou
sare de mare
Se omogenizeaza(eu le-am facut la robot si a iesit o crema).
Se intinde aluatul in forma de cerc,se taie triunghiuri pe care asezam umplutura(din belsug),rulam ca si pe cornulet,apoi ridicam marginile si le unim,asezam pachetelul cu marginile suprapuse in jos intr-o tava unsa cu ulei,le mai lasam la loc cald pana isi dubleaza volumul,le ungem cu ou si presaram sarea de mare.Se coace la foc potrivit pana se rumenesc(15-20 minute)


Coronita asta trebuia sa fie cu ciocolata,,,dar cand sa pun,,,stop,,,borcanul aproape gol,se evaporase cica,,,, si pentru ca votul era tot cu ton (ca pachetelele au iesit delicioase),asa ca am mai scos o cutie de ton si la treaba nenica ca timpul trece,oricum se mananca la noi si goala.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu