Translate

sâmbătă, 19 februarie 2011

CORONITA CU ZACUSCA

500-550 faina
150 ml lapte caldut
100 gr iaurt(sau smantana)
2 galbenusuri
50 ml ulei
30 gr drojdie proaspata
1 lingurita zahar
1 lingurita sare
Se framanta un aluat care se lasa la dospit 40 minute la loc cald.
Umplutura:
zacusca de legume cu vinete
Pt. decor
1 galbenus de ou +1 lingura lapte
sare de mare




Aluatul se imparte in 8 bucati egale,fiecare o intindem putin cu mana in forma de cerc,punem 2 linguri de zacusca si ridicam marginile deasupra formand o bocceluta care o asezam in tava unsa cu ulei,procedam si cu restul la fel,le ungem cu ulei si le lasam sa creasca pana isi dubleaza volumul,inaintede a le da la cuptor le ungem cu ou si presaram sarea de mare.Se coc la foc potrivit pana se auresc deasupra(cca 20 minute).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu