Skip to main content

FURSECURI RUSTICE

Zilele trecute am vazut la Yvonne(miculinbucatarie.blogspot.com)niste fursecuri americane care mi-au tras cu ochiul,,,,,,ei si dat faptul ca suntem Romani,,,,,unii(ca sotul este ungur),le-am adaptat dupa papilele mele gustative de romanca si pentru ca isi iau forma cum le taie capul le-am denumit rustice si sunt deliiiciiiooooaaasee.Merita sa le faceti.
Aluat:
300 gr faina
200 gr zahar pudra
100 gr unt moale
100 gr untura moale
1/2 pliculet praf de copt
un varf cutit sare
3-4 linguri smantana
1 ou intreg+1 galbenus
Umplutura:
1 lingurita esenta vanilie
1 lingurita praf de scortisoara
2 linguri seminte de mac
200 gr visine congelate
100 gr nuca prajita si taiata bucatele mici
50 gr stafide









Pentru aluat mixam untul +untura+zaharul spuma,adugam oul,mixam,adaugam galbenusul,mixam,adaugam 1/2 din faina cernuta cu praful de copt si sarea,punem smantana si restul de faina,omogenizam bine dupa fiecare inrgedient.Obtinem  o compozitie moale(dar nu sa se poata turna,putin mai tare).Compozitia se imparte in doua,in una am pus vanilie, visine cogelate si taiate si cele 2 linguri de seminte de mac,iar in cealalta scortisoara,nucile si stafidele,omogenizam fiecare comopzitie cu ingredientele si punem cu lingurita cate o gramajoara din compozitie in tava tapetata cu hartie de copt , se coc la foc potrivit 8-10 minute ,pana devin aurii.Did you find this page useful? you can bookmark this page to your timeline for reference later! Thanks