Translate

joi, 3 februarie 2011

TARTA CU CAPSUNI SI CREMA DE SAMPANIE

Aluat:
200 faina
50 gr unt
50 gr untura
100 gr zahar
1 galbenus
un praf de sare
Se amesteca toate,se tapeteaza  forma de copt cu aluatul obtinut,si se da la rece.
Crema:
150 ml sampanie cu aroma de capsuni
250 ml lapte
150 gr zahar
1 plic budinca de frisca
1 lingura amidon
100 gr unt
Se fierb pe baie de abur pana devine un sos,imediat luat de pe foc adaugam untul.amestecam pana se omogenizeaza,punem folie deasupra,sau amestecam din cand in cand sa nu prinda crusta si lasam sa se racoreasca.
In momentul cand incepe sa fiarba are tendinta sa se taie,dar cu ce fierbe mai mult se leaga la loc si chiar devine cremoasa,,,,,,,la mine era cat pe ce sa o arunc,m-am dus cu fierberea pana la capat si nu-mi pare rau)
Mai avem nevoie:
1 compot de capsuni
2-3 linguri dulceata de capsuni
3 linguri preslu
1 albus
50 gr zahar pudra
Albusul se bate spuma tare cu zaharul pudra.
Crusta:
50 grame nuca de cocos
1 albus
3 linguri zahar
Se amesteca toate pana se omogenizeaza bine.
Asamblare:
Peste aluatul din tava intindem un strat subtire de dulceata de capsuni,asezam capsunile taiate felii,peste care presaram preslu,peste astea asezam cu lingura crema,intindem pe toata suprafata,peste crema punem crusta de cocos si dam la copt la foc potrivit spre mic,20-25 minute,apoi scoatem tava,ornam cu spritul cu albusul batut spuma si mai coacem cateva minute(eu am tinut cu usa intredeschisa sa nu se arda jos aluatul).











18 comentarii:

  1. Immm ce bunaciune de tarta.
    te pup cu darg si-ti doresc o zi faina ion continuare.

    RăspundețiȘtergere
  2. Tare imbietor arata...ma primesti si pe mine la o bucatica de tarta:D
    pup!

    RăspundețiȘtergere
  3. Toate bune si frumoase ,dar nu stiu ce este PRESLU,o sa o incerc si eu intr-o zi,pare delicioasa.

    RăspundețiȘtergere
  4. Mirelus, arata demential de bine tarta ta... n-am gresit, m-ai bagat in ceata cu denumirea, dar cred ca e doar o greselea de tipar, nu ?! Sper ca nu te superi ca ti-am spus... Pupici ...

    RăspundețiȘtergere
  5. Multumesc Yvonne,ma bucur ca-ti place.Pupp!!!

    RăspundețiȘtergere
  6. Violette,te primesc cu mare drag,,,,pupp!!

    RăspundețiȘtergere
  7. Mirela,preslu sau pesmet de paine(paine uscata si macinata),ma bucur ca-ti place,,pupp!!

    RăspundețiȘtergere
  8. WOW..CE FRUMOS ARATA MIRELA!
    IAU SI EU O PORTIE BABANA
    CA TERE BUNA ESTE..
    O ZI FRUMOASA!
    TE PUP DULCE..

    RăspundețiȘtergere
  9. Daniela,nu ma supar,,,,ma umflase si pe mine rasul cand am vazut,,,,,multumesc oricum,,,si ma bucur ca-ti place,sa stii ca este si gustoasa nu doar aratoasa,,,puupp!!!

    RăspundețiȘtergere
  10. Surac,multam fain,,pupp si pe tine!!!!

    RăspundețiȘtergere
  11. Minunata, cu siguranta e mega gustoasa!!!Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  12. Elena,multumesc de apreciere,serveste-te cu incredere si sigur nu vei regreta,te pup si-ti doresc o seara frumoasa!!!

    RăspundețiȘtergere
  13. Danutza,asa este,gustoasaaaa!!!!pupici si o seara frumoasa!!!!

    RăspundețiȘtergere
  14. Asta nu e tarta, e tort, asa de bine arata!
    Tare apetisant!

    RăspundețiȘtergere
  15. Reteta se pune la favorite :)) sampania ca sampania, dar la capsuni nu rezist... :DD

    RăspundețiȘtergere
  16. Juci,multumesc din suflet,,,pupp!!

    RăspundețiȘtergere
  17. Oana,crema se poate face numai cu lapte,,,,sau siropul de la capsuni,,,,,ma bucur ca-ti place,,,,pupp!!

    RăspundețiȘtergere