Skip to main content

TORT CU MAC SI VANILIE



Blat:
6 oua
200 gr zahar pudra
150 ml lapte
200 gr faina
1 praf de copt
2 linguri seminte de mac
100 ml ulei
1 lingura esenta de vanilie
Crema:
500 ml frisca
2 budinci de vanilie
400 ml lapte
200 gr zahar
esenta de vanilie
Sirop:
150 ml apa calduta
6 linguri zahar pudra
Vanile
Se amesteca pana se topeste zaharul.
Decor:50 gr ciocolata topita
Pentru blat incepem cu galbenusurile care se freaca spuma cu 100 gr zahar,adaugam uleiul,laptele,semintele de mac si faina cernuta cu praful de copt.Separat batem spuma tare albusele cu 100 gr zahar pudra si le incorporam in aluatul cu galbenuse,adaugam vanilia si turnam in tava tapetata cu hartie de copt si coacem 25-30 minute la foc potrvit spre mic(faceti testul cu scobitoarea).Se lasa la racit.
Budincile se fierb in cei 400 ml lapte impreuna cu zaharul pana devine un sos gros,la sfarsit adaugam vanilia,punem folie si lasam sa se raceasca.
Frisca se bate spuma tare si se imparte in doua.Intr-o parte de frisca adaugam budinca racita,iar cealalta se foloseste la ornat.
Blatul racit se taie in trei,se insiropeaza si se aseaza crema cu budinca in trei straturi,apoi ornam tortul cu frisca ramasa dupa imaginatie.
Deasupra pe cea de-a treia foaie peste crema am picurat ciocolata topita peste care am facut o floare din frisca cu putina esenta de visisne in degrade(adica peste frisca din sprit am turnat putina esenta si am agitat putin ca sa nu se combine de tot).







Tortul l-am executat pentru ziua mamei mele care este pe 01.03.2011,dar noi maine mergem la ea,si revin cu sectiune.
Did you find this page useful? you can bookmark this page to your timeline for reference later! Thanks