Skip to main content

CARTOFI GRATINATI

5 cartofi(maricei)taiati cubulete si firti in apa cu sare.
100 gr cascaval
3 oua
200 gr smantana
4 linguri pesmet
2 linguri ulei
cimbru,piper alb,sare de mare
cateva feliute de gogosar murat
Cele 3 oua se amesteca bine cu smantana si putina sare.
Intr-un vas termorezistent uns cu cele 2 linguri ulei ,tapetat cu 2 linguri pesmet,asezam cartofii scursi bine de apa,presaram cimbru si piper alb,turnam amestecul de oua peste ei ,acoperind toata suprafata,radem cascavalul ,asezam feliile de gogosar pe mijloc(sau dupa imaginatie) iar pe margini presaram cele 2 linguri de pesmet tot roata castronului pentru a absoarbe lichidul care se formeaza la copt,daca nu ajunge cele 2 linguri mai puneti.Se da vasul la cuptor pana se aureste si prinde pojghita deasupra.Se serveste ca atare sau ca si garnitura.
Did you find this page useful? you can bookmark this page to your timeline for reference later! Thanks