Skip to main content

CORNULETE FRAGEDE CU RAHAT

Aluat:
3 linguri cu varf untura(puteti inlocui cu unt)
3 linguri smantana
un praf de sare
2 plicuri zahar vanilat
3 linguri zahar pudra
1 praf de copt
Mai avem nevoie
1-2 plicuri pref de budinca de vanilie
cateva bucati de rahat
Faina cat cuprinde pt un aluat mai moale si putin ,putin lipicios.Lasati aluatul 30 minute la loc rece,nu in frigider.Dupa cele 30 minute se framanta aluatul cu praful de budinca pana nu mai este lipicios(mie mi-a intrat 1 plic si din al 2-lea 2 linguri,altadata mi-au intrat amandoua plicurile,depinde de umezeala fainii si din aer),dupa care se intinde in foaie subtire,fara sa mai folositi faina,dar daca vi se lipeste sucitorul de foaie presarati zahar pudra,se taie triunghiuri pe care asezam cate o bucata de rahat si rulam,aluatul este foarte fraged asa ca va ajutati de lama unui cutit pentru a ridica capatul triunghiului pentru rulare,se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt si se coace 10-12 minute la foc potrivit,fierbinti se tavalesc prin zahar pudra,iar cand sunt racite cernem zahar pudra peste ele.Sunt extraordinar de fragede(se topesc in gura,zic ai mei)si delicioase cu orice fel de umplutura.Eu am fcaut 1/2 de aluat cornulete si 1/2 pachetele.
Did you find this page useful? you can bookmark this page to your timeline for reference later! Thanks