Translate

luni, 28 martie 2011

COVRIGI FRUNZE SARATE

Aluat:
350-400 gr faina cernuta de doua ori
20 gr drojdie proaspata
2 lingurite sare
1 lingurita zahar
3 linguri untura moale
270 ml lapte caldut





Se framanta un aluat moale,dar nelipicios care se lasa la dospit 1 ora,apoi rupem cate o bucatica de aluat,si o modelam cu mana sub forma de triunghi care se aseaza in tava pe hartie de copt si cu rola pentru taiat pizza(sau cutit bine ascutit)crestam triunghiul (ca in imagini)sa-i dam forma de frunza.Lasam sa se odihneasca 15-20 minute,presaram boia si sare de mare si coacem pana se rumenesc(10-15 minute).

10 comentarii:

  1. Ce draguti covrigi......trimite-mi si mie....te rog!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Judy,cu mare drag,,,,fuga fuguta la usa ,,,au sosit????

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce bine aratam asa pofta mi-ai facut. Pup!

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu vreau o ramura pline de frunze! ;-) SA-MI faci mie daca vin la tine....te rooooog....puuup!

    RăspundețiȘtergere
  5. Liana,pentru tine fac si un pom,,,pupppp!!!

    RăspundețiȘtergere
  6. Medi,cu mare drag,,,ti-am trimis.

    RăspundețiȘtergere