Translate

marți, 15 martie 2011

PRAJITURA AROMATA

Foi albe:
200 gr faina cernuta

1 plic budinca de vanilie
3 linguri untura
3 linguri zahar pudra
1 plic zahar cu scortisoara
coaja si zeama de la 1 portocala
3 linguri nuca prajita si macinata
2 linguri otet
1 plic amoniac
Se framanta aluatul care se lasa la rece 30 minute.
Foi maro:
200 gr faina
1 plic budinca de ciocolata
3 linguri untura
3 linguri zahar pudra
2 linguri cacao
razatura de lamaie
1-2 linguri lapte
2 linguri otet
1 plic amoniac
Se framanta aluatul care se da la rece 30 minute.
Fiecare coca de aluat se imparte in doua si se coc 4 foi pe dosul tavii.Eu le intind direct pe hartie de copt si le asez pe dosul tavii si le coc.Se coc 10-12 minute,pana se rumenesc usor pe margini.Se lasa la racit(atentie ca sunt foarte,foarte fragede).
Crema:
2 plicuri budinca de vanile
400 ml lapte
150 gr zahar
esenta de vanilie
200 gr unt
Se fierbe budinca cu laptele si zaharul pana devine un sos gros,se ia de pe foc,se pune esenta de vanilie si se lasa la racit.
Rece se amesteca cu untul.
Decor:
200 gr ciocolata cu lapte se topeste cu 2 linguri lapte.
Crema se imparte in trei parti egale .Se aseaza o foaie maro pe un platou,se intinde crema,se aseaza o foaie alba,peste care punem cea de-a doua parte de crema,asezam a doua foaie alba,peste ea a treia parte de crema si deasupra foaia maro.Ornam cu ciocolata topita.Lasam prajitura cateva ore la rece,apoi taiem si se poate servi.
Dragele mele ,ma adresez celor care vor sa-mi incerce reteta,eu am pus deasupra cicolata topita,este un deliciu,nimic de zis,doar ca foile sunt foarte sfarmicioase,iar la taiere se rup din cauza ca ciocolata este mai tare decat foile,asa ca va sugerez sa pudrati cu zahar deasupra si sa renuntati la ciocolata,sau sa ornati cu un strat subtire de frisca batuta cu ciocolata,sau ultima varianta o glazura facuta in casa,care este mult mai moale decat ciocolata,,,,,,,oricum prajitura este foarte ,foarte buna,merita sa o incercati,merge de minune si sub forma de tort.

27 de comentarii:

  1. Arata foarte bine. Imi place cum ai facut glazura.

    RăspundețiȘtergere
  2. Am sa trec si aceasta reteta in caietul meu,arata super si sigur este foarte buna ,cum sunt toate preparatele tale.Cum pot sa imi ridic premiul?nu stiu cum sa fac.puuuuuuup

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc Cristina,sunt incantata ca iti place!!!O seara frumoasa!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Mirela,ma bucur ca-ti place,,,,este simplu,copiezi fiecare poza in parte apoi le postezi in blogul tau.Puupp!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Danutza,yamii zic si eu si tare incantata de combinatiile pe care le-am facut,a iesit super buna!!!

    RăspundețiȘtergere
  6. Bună scumpa mea Mirela!
    Felicitări pentru cele 100 de persoane
    înscrise aici la tine pe blog!
    Felicitări pentru premiile care le-ai
    primit,le meriți din plin!
    Felicitări pentru tot ce faci,nu mai pot
    ține pasul cu tine..
    O seară minunată vă doresc!
    Vă pup și îmbrățișez cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  7. Elena,multumesc din suflet,sa stii ca abia astept comentariul din partea ta,pentru ca intotdeauna ia aprecieri frumoase.Te pup cu mare drag!!!!

    RăspundețiȘtergere
  8. Arata foarte bine prajiturica ta,... ma infrupt si eu cu o feliuta ca vad ca are si ciucalata deasupra... Pupici !

    RăspundețiȘtergere
  9. Imi place cum arata!!! Am sa salvez reteta.
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
  10. ...crema de vanilie...glazura de ciocolata...prajitura asta e pe placul meu...am notat reteta...

    o seara frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  11. Foarte interesanta, imi place! Trebuie sa incerc!
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  12. Medi,chiar a iesit foarte buna,,,pupp!!

    RăspundețiȘtergere
  13. Daniela,ma bucur ca-ti palce!!pupp!!

    RăspundețiȘtergere
  14. Bianca,sunt sigura ca o sa-ti placa.Puppp!!!

    RăspundețiȘtergere
  15. Violette,sunt sigura ca vei fi incantata!!!pupp!!

    RăspundețiȘtergere
  16. Juci,sa stii ca se face repede si este gustoasa rau!!!cel putin eu sunt incantata de ce combinatii am facut.Puppp!!

    RăspundețiȘtergere
  17. Stefania,ma bucur ca-ti place,pupp!!

    RăspundețiȘtergere
  18. foarte buna combinatia... trebuie incercata. pup!

    RăspundețiȘtergere
  19. Alina,ma bucur ca-ti place.Pupp!!

    RăspundețiȘtergere
  20. Ce prajiturica buna si aspectoasa!
    te pup

    RăspundețiȘtergere
  21. Nicoleta,ma bucur ca-ti place.Pupp!!

    RăspundețiȘtergere
  22. ce bine arata,,complimente si pentru blog

    RăspundețiȘtergere
  23. Yaya,multumesc din suflet,,,,ma bucur ca-ti place si te astept cat mai des in bucataria mea!!

    RăspundețiȘtergere
  24. Foarte buna prajitura,multumesc pentru reteta,am facut-o cu 6 foi si mai multa crema,a iesit MO-NU-MEN-TA-LA!!!A fost ca un tort festiv,asa am si vrut sa fie ...:)))FELICITARI PENTRU TOT CEEA CE FACI!

    RăspundețiȘtergere