Skip to main content

PRAJITURA AROMATA

Foi albe:
200 gr faina cernuta

1 plic budinca de vanilie
3 linguri untura
3 linguri zahar pudra
1 plic zahar cu scortisoara
coaja si zeama de la 1 portocala
3 linguri nuca prajita si macinata
2 linguri otet
1 plic amoniac
Se framanta aluatul care se lasa la rece 30 minute.
Foi maro:
200 gr faina
1 plic budinca de ciocolata
3 linguri untura
3 linguri zahar pudra
2 linguri cacao
razatura de lamaie
1-2 linguri lapte
2 linguri otet
1 plic amoniac
Se framanta aluatul care se da la rece 30 minute.
Fiecare coca de aluat se imparte in doua si se coc 4 foi pe dosul tavii.Eu le intind direct pe hartie de copt si le asez pe dosul tavii si le coc.Se coc 10-12 minute,pana se rumenesc usor pe margini.Se lasa la racit(atentie ca sunt foarte,foarte fragede).
Crema:
2 plicuri budinca de vanile
400 ml lapte
150 gr zahar
esenta de vanilie
200 gr unt
Se fierbe budinca cu laptele si zaharul pana devine un sos gros,se ia de pe foc,se pune esenta de vanilie si se lasa la racit.
Rece se amesteca cu untul.
Decor:
200 gr ciocolata cu lapte se topeste cu 2 linguri lapte.
Crema se imparte in trei parti egale .Se aseaza o foaie maro pe un platou,se intinde crema,se aseaza o foaie alba,peste care punem cea de-a doua parte de crema,asezam a doua foaie alba,peste ea a treia parte de crema si deasupra foaia maro.Ornam cu ciocolata topita.Lasam prajitura cateva ore la rece,apoi taiem si se poate servi.
Dragele mele ,ma adresez celor care vor sa-mi incerce reteta,eu am pus deasupra cicolata topita,este un deliciu,nimic de zis,doar ca foile sunt foarte sfarmicioase,iar la taiere se rup din cauza ca ciocolata este mai tare decat foile,asa ca va sugerez sa pudrati cu zahar deasupra si sa renuntati la ciocolata,sau sa ornati cu un strat subtire de frisca batuta cu ciocolata,sau ultima varianta o glazura facuta in casa,care este mult mai moale decat ciocolata,,,,,,,oricum prajitura este foarte ,foarte buna,merita sa o incercati,merge de minune si sub forma de tort.
Did you find this page useful? you can bookmark this page to your timeline for reference later! Thanks