Translate

marți, 11 ianuarie 2011

PLACINTE CU VARZA MURATA

Aluat:
1 kg faina
30 gr drojdie
1 lingurita zahar
1 lingurita sare
500 ml lapte
Umplutura:
1 kg varza murata tocata
vegeta,piper,marar verde tocat,ulei pentru calit varza
Varza se caleste in putin ulei,apoi se codimenteaza si se lasa la racit.








Ingredientele pentru aluat se framanta,iar aluatul se lasa 10-15 minute la odihnit(nu se lasa mai mult pentr ca aluatul nu trebuie sa creasca).Aluatul se lucreaza pe masa unsa cu ulei,deasemenea si pe maini.Din aluat rupem(cam cat o mandarina) bucatele (mie mi-au iesit 15 placinte),depinde cat de mari vreti sa fie,pe care o aplatizam putin cu mana,punem 1 lingura cu varf de varza,adunam colturile si formam o bocceluta care la randul ei se aplatizeaza usor cu mainile unse in forma de cerc(grosimea unu deget),fiecare palcinta se coace in tigaie pe ambele parti pana devin aurii(eu am avut de tefal,deci nu a mai necesitat unse si placintele cu ulei inainte de copt,daca se coc in tigaie normala mai ungeti placintele cu un pic de ulei pe ambele parti).Eu le-am pregatit toate si pe urma le-am copt,ele vor creste putin stand,dar inainte de copt le mai intideti putin.Scoase de la copt eu le-am uns cu putin unt aromat cu usturoi ,topit la microunde pentru un aspect mai lucios si un gust delicios.