Translate

joi, 13 ianuarie 2011

VARZA MURATA CU COSTITA AFUMATA SI CARNE DE PORC

1 kg vrza murata tocata
1 morcov taiati rondele
1 ceapa tocata
4 catei usturoi
400 gr pulpa de porc taiata cubulete
200 gr costita afumata taiata felii
marar verde tocat
1/2 cana orez
50 ml ulei
sare,piper,boia iute
Ceapa,morcovul si usturoiul se calesc putin,apoi se adauda carnea si costita,se prajeste putin  si se adauga varza pe care o acoperim cu apa si o lasam sa fiarba pana se inmoaie(mai adaugam apa daca mai trebuie),aproape de sfarsitul fierberii adaugam orezul si mararu si mai fierbem putin,codimentam ,dam un clocot ,stingem focul si acoperim cu capac oala pentru a se umfla orezul.

CHEC CU LAMAIE

2 oua
50 ml ulei
150 gr zahar
2 linguri amidon
4 linguri faina
coaja rasa de la 1 lamaie ,plus sucul
50 ml apa minerala
1/2 praf de copt
1 fiola esenta de lamaie


Se fraca spuma ouale cu zaharul,adaugam uleiul,omogenizam si turnam in ploaie faina+amidon+praful de copt(cernute)alternand cu lichidele ,adaugam si coaja de lamaie si turnam compozitia intr-o forma de chec mica si coacem cca 25-30 minute la foc mic.Se lasa la recit apoi se pudreaza cu zahar sau se stropeste cu glazura.