Translate

duminică, 16 ianuarie 2011

PLACINTA CU OUA SI CARNATI

Aluat:
300 gr faina
20 gr drojdie proaspata
1 lingurita zahar
1 lingurita sare
250 ml lapte caldut
1 lingura untura(sau 2 de unt)
3 galbenusuri
100 ml lapte sau apa minerala
2 linguri  marar tocat
Se amesteca toate si se lasa la dospit 30 -40 minute.Aluatul este curgator
Umplutura:
3 oua fierte tari
200 gr carnat afumat
2 castraveti murati
100 gr cascavav ras
100 gr telemea sarata
3-4 linguri mustar cu boabe
Un vas de yena(sau orice tava)se unge cu ulei,se aseaza pe fund hartie de copt pe care o ungem cu ulei,asezam ouale taiate in jumatate cu galbenusul in jos,penem carnatul feliat,castravetii rondele,telemeaua felii subtiri,presaram cascavalul,punem cateva cuiburi de mustar cu boabe si turnam aluatul,uniformizam si coacem 30-40 minute la foc potrivit.Lasam sa se raceasca complet apoi o rasturnam pe un platou.Se poate servi cu orice fel de sos,sau asa cum este,calda sau rece.
Ideea am luat-o din Click pentru femei,doar ca eu am imbunatatit-o substantial,in revista este doar cu oua,carnati si afumatura.








FURSECURI CU CIOCOLATA

Aluat:
3 cani faina
1 cana untura
3 linguri otet
11 linguri apa rece
2 lingurite aroma de ciocolata
Umplutura:
ciocolata la borcan
Decor:
50 gr ciocolata
1 varf cutit de unt
1 lingurita lapte
Se topesc in baie de abur,apoi se pune intr-o punga,afcem o gaura cu scobitoarea in punga,si trasam linii nedefinite peste fursecurile deja lipite cate doua.Se lasa pana se usuca glazura,apoi se pun pe o tavita.











Alutul se  framanta ,se intinde o foaie foarte subtire,(eu am impartit aluatul in trei sa pot intinde mai usor),se taie forme(fiecare cum doreste),care se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt si se coc 15-20 minute la foc mic,se lasa la racit si se lipesc cate doua cu ciocolata,reci se glazureaza cu ciocolata.