Translate

duminică, 23 ianuarie 2011

RULADA DE VITA CU CARNE DE CARNAT,OUA SI GOGOSAR MURAT

Pentru 2 rulade:
1 kg carne de vita feliata pentru snitele
sare,piper
1/2 kg carne de carnat(eu am avut ramasa decand am facut carnatii,dar puteti cumpara carnati gata preparati si scoateti compozitiz din mat)
3 oua fierte tare
cateva felii de gogosar
Folie de aluminiu
cateva linguri de ulei 
Ata pentru legat ruladele
Bucatile de snitel se bat,se codimenteaza,se pun una langa alta suprapunandule marginile,le mai batem usor peste marginile suprapuse pentru a se lipi bine intre ele,asezam in strat unuform carnea de carnat.asezam pe mijloc sferturi de ou si felii de cascaval,rulam cat mai strans,capetii se intruduc inauntru ruladei(ca la strudel)
legam cu sfoara din loc in loc,si invelim rulada in folie de aluminiu bine unsa cu ulei,asezam ruladele intr-o tava acoperim cu apa si dam la cuptor 40-50 minut la foc potrivit,dupa care desfacem folia si mai lasam pana se rumenesc deasupra ,le lasam acoperite cu un prosop sa se odihneasca putin ,scoatem atele,le asezam pe un platou si le putem felia(reci sau calde).Se pot servi ca aperitiv,cu diferite garnituri,,,,










CHIFTELUTE DIN CARNE DE VITA

500 gr carne de vita tocata
1 ou
2 felii paine inmuiata si stoarsa
3 catei de usturoi pisati
sare,piper,boia iuta
1/2 lingurita codiment de provence(optional)
Se omogenizeaza toate ,se formeaza bilute care se coc in baie de ulei,apoi se scot pe prosob absorbant.Sunt deliciose cu sos de rosii.