Translate

vineri, 28 ianuarie 2011

PRAJITURA RUMBA








Foi:
100 gr untura
100 gr zahar pudra
200 gr faina
5 galbenuse
5+1 linguri smantana lichida
vanilie,2 linguri cacao
Se amesteca untura cu zaharul,apoi adaugam galbenusele si la sfarsit faina cernuta,iasa un aluat care nu este nici tare,dar nici curgator(putin mai taricel,dar cat sa se poata intinde cu cutitul pe foaia de copt).Compozitia se imparte in trei,in doau adaugam vanilie,iar in a treia cacao+a sasea lingura de lapte.Se intind foi pe dosul tavii uns si infainat,sau direct pe hartie de copt.Eu am facut o foaie mare pe care calda am taiat-o in doua,si cea maro am facut-o la dimensiunea uneia albe.se coc la foc potrivit 12-15 minute.
Crema:
200 gr nuca prajita si macinata
100 gr zahar pudra
esenta de rom
50 ml lapte fierbinte
Se amesteca toate pana se omogenizeaza,apoi se intind intre foi cu cea de cacao la mijloc.
Glazura:
100 gr ciocolata
50 gr unt
3 linguri lapte
Se topesc in microunde si se amesteca pana se omogenizeaza,calda se intinde peste prajitura.
Decor:
50 gr nuca prajita si taiata
Se presara peste glazura inca moale.
Daca doriti o prajitura mai mare,dublati cantitatea,eu le fac mai mici.(In caietul de retete al mamei cantitatile sunt duble,pentru tava mare de la aragaz,pentru 2 persoane este prea mult).

PASTE CU SOS DE SMANTANA SI CASCAVAL

400 gr paste fierte si bine scurse
Sos:5 linguri faina se amesteca cu 2 lingurite vegeta,piper alb,2 catei usturoi tocati marunt,se omogenizeaza cu 400 ml lapte si 200 gr smantana,se fierb pe foc pana se ingroasa.




In sosul fierbinte se adauga 300 gr cascaval razalit,se amesteca bine apoi adaugam 100 gr unt,amestecam pana se topeste untul,apoi turnam compozitia peste amestecam usor si turnam pastele intr-un vas de yena uns cu putin ulei,radem deasupra 100 gr cascaval,presaram 2-3 linguri preslu si putina boia pentru culoare.Se da vasul la cuptor 20 minute la foc mare.