Translate

vineri, 11 februarie 2011

PRAJITURA ALBA CA ZAPADA CU INIMIOARE

Foi: 
250 gr faina cernuta
1 ou mare sau 2 mici
4 linguri zahar pudra
1 lingura smantana(cu varf)
1-2 linguri lapte(puneti 1,iar daca mai trebuie o puneti si pe a doua)
1 lingurita amoniac
100 gr untura de porc(la temp. camerei)
un praf de sare
Se omogenizeaza toate ingredientele,se imparte in trei parti egale care se intind pe hartie de copt(eu tai trei hartii de aceiasi dimensiune ,intind aluatul pe ele)apoi coacem fiecare parte individual pe dosul tavii pana se rumenesc pe margini,8-10 minute la foc potrivit.Lasam sa se raceasca.Aluatul este foarte usor de lucrat si nu mai necesita faina la intins.
Crema:
2plicuri budinca de vanilie
200 ml frisca lichida
150 ml lapte
200 gr zahar
200 gr unt
esenta de vanilie
Praful de budinca se amesteca cu zaharul si se inmoaie cu frisca lichida si laptele,se fierbe pe foc mic pana se ingroasa,,,,calduta se omogenizeaza cu untul,apoi adaugam esenta de vanilie.Umplem foile si deasupra eu de obicei o pudrez cu zahar ,dar avand in vedere ca este ziua indragostitilor si se poarta inimioarele peste tot,am oprit 3 linguri de crema in care am adaugat putina esenta de visine(sau colorant rosu)cu care am ornat in forma de inimioara feliile de prajitura,glazurate cu ciocolata alba(50gr ciocolata alba topita cu 1 lingura unt).

SALATA BOEUF II

1piept de pui fiert si taiat marunt
2 morcovi fierti taiati cubulete
1 pastarnac fiert taiat cubulete
3 castraveti murati taiati cubulete
2 cartofi fierti taiati cubulete
150 gr mazare fiarta
maioneza dupa gust
sare,piper
Se amesteca cu grija,se codimenteaza si se adauga maioneza,omogenizam si asezam pe platou si decoram dupa imaginatie.