Translate

marți, 15 februarie 2011

TOCANA DE LEGUME CU CARNE DE PORC

300 gr carne de porc(eu am avut cotlet,dar merge putin mai grasa)
2 cepe mari
2 ardei grasi
1 ardei iute(optional)
1 rosie(eu ardeii si rosiile le-am avut puse in congelator din toamna)
1 cartof mare
200 ml bulion
100 ml apa
50 ml ulei
vegeta,sare,piper,cimbru
Ceapa se taie solzi,carnea cubulete si se calesc in ulei pana se rumenesc putin,apoi adaugam ardeiul ,cartofii taiati felii(julien),rosia taiata in patru,bulionul si apa,ardeiul iute(eu l-am pus intreg,doar putin crapat cat sa iasa iuteala,dar se poate si toca marunt sau felii),se pune la fiert pana se fierbe carnea si se inmoaie legumele(la mine a fiert repede carnea,si nu a mai necesitat sa adaug apa,dar daca carnea este mai batrana sa nu riscati,o puteti fierbe inainte si folositi zeama de la ea in loc de apa),totul se fierbe pana scade lichidul si se frmeaza un sos,spre sfarsit codimentam dupa gust.