Translate

luni, 7 martie 2011

PRAJITURA CU VISINE SI MAC

5 albuse
2 oua
200 gr zahar
200 gr unt
200 gr faina
10 linguri apa minerala
1 praf de copt
2 linguri seminte de mac
500 gr visine(in cazul meu congelate)
Albusele (5+2) se bat spuma tare cu 100 gr zahar.





Untul se freaca spuma cu 100 gr zahar,se adauga galbenusele pe rand,apa minerala si faina cernuta cu praful de copt,la sfarsit adaugam 10 linguri din albusele batute spuma,din compozitia obtinuta turnam 1/2 intr-o tava tapetata cu hartie de copt,asezam visinele pe toata suprafata,iar in cealalta 1/2 de compozitie adaugam semintele de mac si restul de spuma,omogenizam si turnam compozitia peste cea cu visine din tava,dam la copt timp de 25-30 minute la foc mic.Re ce se pudreaza cu zahar .