Translate

marți, 22 martie 2011

SEMILUNE TAVALITE CU MAC SI LAMAIE

Blat:
4 oua
8 linguri zahar
10 linguri faina
6 linguri ulei
2 linguri seminte de mac
coaja rasa de la 1 lamaie
5 linguri apa minerala
1 praf de copt
Sirop:
Sucul de la 1 lamaie mare(200 ml)
6 linguri zahar pudra
4 linguri apa
Decor:
nuca de cocos(cca 100 gr)
Pentru blat separam ouale,albusele impreuna cu apa minerala se bat spuma tare cu zaharul,adaugam galbenusele si uleiul,apoi faina cernuta cu praful de copt,semintele de mac si coaja de lamaie.Compozitia se toarna in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina si se coace cca 20-25 minute la foc potrivit,Se lasa la racit.




Siropul se omogenizeaza toate ingredientele si se toarna uniform peste blatul racit si se taie cu un paharel in forma de semiluna care se tavaleste fiecare individual prin nuca de cocos si se aseaza pe un platou.