Translate

duminică, 27 martie 2011

NEGRESA CU CAFEA




Blat:
5 oua
250 gr zahar
100 ml ulei
2 cani faina(nu le-am cantarit ,am pus cu cana)
100 ml apa minerala
150 ml lapte
3 linguri cacao
1 praf de coptOuale se bat cu zaharul,adaugam uleiul,apoi adaugam alternand ingredientele uscate(cernute)cu apa si laptele.Se toarna compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si se coace 40-45 minute la foc mic.
Crema
300 ml frisca lichida
3 lingurite ness
6 lingurite zahar pudra
un strop de apa fierbine(2-3 linguri)
Se omogenizeaza apa cu cafeaua si zaharul si se adauga in frisca batuta  .crema obtinuta se intinde peste blatul racit si se da la rece.

TRIUNGHIURI CU SPANAC SI BRANZA

Aluat foietaj
Umplutura:
spanac oparit si tocat
branza de burduf
1 ou
piper alb
smantana
Se amesteca toate pana se formeaza o pasta,cantitatile sunt dupa gust.





Aluatul se taie patrate,se aseaza o lingura de umplutura pe un colt,iar celalt colt se franjureaza cu un cutit bine ascutit,se impatura in doua si se coc la foc mare 15-20 minute.