Translate

duminică, 3 aprilie 2011

PRAJITURA CU COCOS,CIOCOLATA,ROM SI STAFIDE

Blat:
3 oua
3 linguri apa rece
6 linguri zahar
2 linguri ulei
2 linguri faina
4 linguri nuca de cocos
1 lingurita praf de copt
Se bat albusele cu zaharul si apa,se adauga uleiul,faina cu praful de copt cernute si cocosul.se toarna compozitia in tava mare tapetata cu hartie de copt si se coace 15 minute la foc potrivit.Re ce se taie in trei foi.
Crema:
2 plicuri budinca instant de ciocolata
aroma de rom
stafide inmuiate in rom(100 gr)
250 ml frisca lichida
Budinca se face cf instructiunilor,se adauga romul si stafidele si rece se amesteca cu frisca batuta.Se imparte in trei.






Se unple foile,punem si stratul de deasupra pe care al ornam cu ciocolata topita si stafide.
Se da la rece.

VARZA MURATA,COTLETE SI CARTOFI GRATINATI

8 bucati cotlet de porc
4 cartofi
1 kg varza murata marunta
5 catei usturoi
felii de gogosar
50 ml ulei
sare,piper,boia,cimbru
Sos:
200 gr iaurt gras(smantana)
4 oua
sare,piper
150 gr cascaval
Intr-un vas termorezistent se aseaza feliile de carne,cartofii taiati acordeon si impanati cu usturoi si felii de gogosar,asezam varza printre cartofi si carne(bine stoarsa,iar daca este acra tare se clateste intr-un jet de apa),codimentam,presaram restul de usturoi feliat,stropim cu ulei,acoperim cu apa si dam la cuptor pana sunt gatite si rumenite(cca 35-40 minute).





Batem ouale cu iaurtul,codimentam si cand sunt gata rumenite carnea,cartofii si varza turnam sosul peste ele,radem cascavalul,ornam cu felii de gogosar si dam vasul din nou la cuptor pana prinde crusta(cca 15-20 minute).