Translate

vineri, 16 noiembrie 2012

CORNULETE CU MORCOV








1 ou,1 lingura zahar,2 linguri otet,4 linguri untura(cu varf si netopita),1 varf cutit sare,1 cana(250)morcov dat pe razatoare si stors bine,1 praf de copt si faina cat cuprinde (intre 250 -300 gr,nu am cantarit-o,pentru ca am uitat,se mai intampla,,,hihihi).Se framanta toate ingredientele si se lasa la frigider 1 h,dupa care se scoate si li se da orice forma doriti,iar dupa ce le asezati in tava le dati din nou la rece 20 minute apoi le coaceti la foc potrivit10-15 minute,nu mai mult ca se usuca,pana sunt putin rumenite pe fund.Fierbinti le dati prin zahar pudra aromat cu vanilie..Eu am facut semilune si floricele cu rahat(rahatul este din cel turcesc pe care eu al ador,are niste arome,,,,,,yamiiii,fata de al nostru,,,)

9 comentarii:

  1. Cornulete cu morcovi...felicitari, nici ca am mai vazut pana acum!
    Si mie imi plac cu untura, ies foarte fragede!

    RăspundețiȘtergere
  2. Sunt asa de bune,imi plac aluaturile cu morcov!Pup!

    RăspundețiȘtergere
  3. Any,multumesc!!!Eu doar cu untura fac fursecurile,,,,asa cum spui,sunt fragede si se pastreaza asa multa vreme,pe cand cu unt se intaresc.pup!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Dia,si mie imi plac,desi nu de multa vreme am inceput sa folosesc morcovul la prajituri.Pup!

    RăspundețiȘtergere
  5. Se vede morcovul in aluat, ii da o aspect placut. Desi untura nu-mi prieste asi servi cu mare drag macar unu. Pup!

    RăspundețiȘtergere
  6. Sara,nici eu nu ma impac tare bine,dar fursecuri fac doar cu untura.Pup!!

    RăspundețiȘtergere
  7. foarte faina reteta! nu am facut nicodata cornulete cu morcov! arata tare bine!!

    RăspundețiȘtergere