Skip to main content

SEMILUNA CU NUCA SI CIOCOLATA





5 galbenuse se freaca spuma cu 200 gr zahar,50 ml ulei,se adauga 200 gr faina cu 1 praf de copt si 1 cana lapte(atat cat sa iasa un amestecat asemanator cu o smantana groasa),coaja de lamaie.Se toarna in tava tapetata si se coace .Cand este aproape coapta se scoate,se unge cu gem de zmeura(in cazul meu),dar se poate  orice fel de gem ) si se acopera cu cele 5 albuse batute cu 100 gr zahar si 200 gr nuca macinata.Se mai da la cuptor cam 10 minute,nu prea mult.Se lasa la racit.
GLAZURA:
200 gr ciocolata topita cu 50 gr unt.
Intindem glazura  peste peste prajitura racita si presaram nuca.
Cand este intarita galzura taiem cu un pahar sau cu o forma de fursec rotunda in forma de luna. 

Did you find this page useful? you can bookmark this page to your timeline for reference later! Thanks