Translate

duminică, 23 septembrie 2012

CHIFTELUTE DE VITA PANE

1 kg carne de vita
3 felii paine muiata si stoarsa bine
3 catei de usturoi maruntit
1 ou
sare,piper,boia,cimbru
Se amesteca toate pana devine o pasta.Cu o lingura luam din compozitie si cu ajutorul mainilor modelam o minge pe care o aplatizam foarte subtire si o dam prin faina,ou si la prajit pe ambele parti.
Pt prajit
2 oua batute cu putina sare
faina
ulei

FRIPTURA DE VITA CU USTUROI

1 kg pulpa de vita se fierbe in oala sub presiune(sau in oala normala,dar dureaza mai mult)cu foi de dafin,sare,piper boabe si cimbru.
Cand carnea este fiarta,se feliaza,se presara boia si piper, se prajeste in ulei cu mult usturoi,1-2 caciulii taiate marunt.Se prajeste la foc mare si repede,nu o tineti mult ca se intareste,doar pana prinde putina culoare si aroma de usturoi.
Este foarte frageda si gustoasa.